KIINTOKALUSTEET JA NIIDEN VALINTA

Tällä kertaa kiintokalusteet otettiin mukaan suunnitteluun jo ennen kuin talon pohjapiirustus oli lopullinen. Edellisellä kerralla tehtiin kalustesuunnittelu liian myöhään, silloin oli jo runko pystyssä ja ikkunoiden aukot tehty. Jos aukoihin olisi voinut vaikuttaa, olisi keittiöstä tullut hyvinkin erilainen. Nyt ei tätä riskiä haluttu ottaa.

Sisustussuunnittelijamme Milla KVS oy:stä sanoi meille ihailtavan suoraan, että hän jättää kalustesuunnittelun sen alan ammattilaisille. Milla on kuitenkin ollut mukana prosessissa vastaamassa kysymyksiin ja katsomassa talon kokonaisuuden perään.

Aloitetaan siitä kaikkein tärkeimmästä, eli keittiöstä. Meillä oli hyvin selkeä mielikuva siitä, mitä keittiöltä haluamme ja tämä itse asiassa otettiin huomioon jo arkkitehdin kanssa. Keittiö ei siis kalustesuunnittelun vaiheessa muuttunut kovinkaan paljoa. Ainoastaan yhtä väliseinää pidennettiin 10 cm, jotta kylmälaitteet, uuni ja aamiaiskaappi saadaan siihen mahtumaan järkevästi. Keittiön toiveet olivat:

  • Mustat kaapinovet, mutta helppohoitoisena lapsiperheeseen
  • Tammitasot, nyt uskalletaan ottaa ensimmäisen kerran massiivipuuta
  • Suuri saareke, johon myös keittotaso ja baarituolit
  • Selkeä ja linjakas ilme
  • Liesituuletin kattoon upotettuna tai tasosta ylös nousevana
  • Aamiaiskaappi
  • Mahdollisimman paljon laatikoita ja vähän kaappeja
  • Liesitason leveys vähintään 80 cm
Näyttökuva 2018-07-05 kello 20.29.19
Keittiö

Toinen tärkeä on lapsiperheessä kodinhoitohuone. Siitä toivottiin myös selkää, mutta keittiöstä poiketen valkoisilla ovilla. Tällä kertaa sinne tulee myös siivouskomero, joten sen suunnittelulta vaadittiin nyt ajatusta ja selkeyttä. Minä en näet vihaa mitään sen enempää kuin pieniä ja ahtaita siivouskomeroita. Edellisessä talossa siivouskomeron virkaa toimitti portaiden alle oleva varastokomero. Kodinhoitohuoneen toiselle seinälle sijoitettiinkin neljä täysikorkeaa kaappia, joista 2 toimii siivouskomerona ja 2 muuta on varattu pyykeille ja muulle tarvittavalle. Toisella seinällä on kuivaustorni ja pesuallas. Alun perin altaan päälle oli sijoitettu vielä yläkaapit, mutta ne on nyt vielä kalustekauppojen jälkeen poistettu avaramman ja modernimman ilmeen saavuttamiseksi. Pesutornin viereen sijoitettiin vielä kapea korkea kaappi johon saamme saunatakit piiloon, koska saunaan kuljetaan kodinhoitohuoneen läpi.

Näyttökuva 2018-07-05 kello 20.30.14
Kodinhoitohuone ilman yläkaappeja

Pieneen WC:hen suunniteltiin kahden pian teini-ikäisen tytön tilat ja toiminnot. Tärkeää on siis saada tarpeeksi laatikko- ja kaappitilaa. Kalustekaupat on tehty tammen värisistä etusarjoista laatikoihin, mutta laattojen muututtua valkoisesta marmorista tumman harmaiksi on nyt mietinnässä etusarjojen vaihto valkoisiksi. Tämä taas loisi hieman valoisuutta ja vaaleutta tilaan, tammi taas tuo lämpöä. Lopullinen päätös asiasta tehdään varmaan vasta juuri ennen kalusteiden tilaamista.

Näyttökuva 2018-07-05 kello 20.30.29
WC valkoisilla laatikoiden etusarjoilla

Lasten makuuhuoneisiin oli selvää ottaa liukuovikaapistot, joissa toinen ovi on peili ja toinen valkoinen. Tyttölapset tuppaavat tuota peilailua harrastamaan ja ei se iän myötä ainakaan vähene. Kaapistot suunniteltiin niin suurina, että ne syövät sisäänsä myös leluja ja kirjoja. Minä myös itse tykkään liukuovikaapistoista, tuolloin auki jäävät ovet eivät ole kenenkään tiellä. Kun kaapiston ovet suunitellaan hyvin, ovet eivät myöskään ole edessä kun kaappia käytetään.

Kaikki nämä toiveet meille toteutti Nixi-keittiöt.

Meidän makuuhuoneen yhteyteen tulee kylpyhuone ja walk-in closet, jonka kalusteet hankimme todennäköisesti Ikealta. Keittiövalmistajien vaatehuonekalusteet olivat kaikki hintavia ja niiden toiminnot eivät yltäneet Ikean kalusteiden tasolle. Tämä kokonaisuus mietitään loppuun myöhemmin, mutta sinne tulee laatikoita, muutamia hyllyjä ja paljon tankotilaa. Laatoitukseltaan valkoiseen tilaan on suunniteltu tammen väriset kylpyhuone- ja vaatehuonekalusteet.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s